Sådan gemmer du filen: Klik på teksten med HØJRE mus. Vælg: Gem destination som... Teknisk museum 1970
Sådan gemmer du filen: Klik på teksten med HØJRE mus. Vælg: Gem destination som... 40 års jubilæum skrift 1978
Sådan gemmer du filen: Klik på teksten med HØJRE mus. Vælg: Gem destination som... 50 års jubilæum skrift 1988
Sådan gemmer du filen: Klik på teksten med HØJRE mus. Vælg: Gem destination som... 75 års jubilæum skrift 2013
P73 ( Det gamle Gb projekt )... til inspiration   


Lidt klub historie:

Klubben er stiftet i 1938 og et par år efter begyndte man opbygningen af anlægget på Nørrebro station. Da det var færdigt og efter deltagelse i opbygningen af et par udstillingsanlæg - senest i 1970 på Teknisk Museum i Helsingør - lejede klubben i 1971 lokalerne på Kalvebod Brygge (Godsbanegården.. Gb). Efter et par år med istandsættelse og planlægning påbegyndtes anlægsopbygningen i 1973.

DMJK bygger i størrelse 0 - "nul" - 1:45 med dansk forbillede, hvilket vil sige at så godt som alt er selvbygget, da praktisk taget intet produceres. Princippet er, at anlæg med huse osv. er klubbens, mens rullende materiel er medlemmernes eget. Dog har klubben i tidens løb også arvet en hel del rullende materiel.

El-anlæg har altid været en vigtig del af DMJKs anlæg. Fx er flere principper afprøvet på Nørrebro-anlægget inden de er indført ved de rigtige baner; således stod Danmarks første PU-signal på Nørrebro-anlægget!

På vort anlæg på Godsbanegården kørte vi med digitalstyring af togene (Lenz Digital Plus), mens sikringsanlæg er relæbaserede - hvorfor det er sådan er der mange grunde til.

Desværre gør bygning af Rigsarkivet det ikke muligt for at at forblive på Godsbanegården. Vi har fundet et nyt stort lokale i Albertslund, som nu skal istandsættes og et nyt anlæg bygges op, hvor vi prøver at redde så meget som muligt fra Gb.

Vi er i Albertslund tirsdage og på Nørrebro torsdage.

 

 

DMJK's ordensreglement:

Opdateret d. 21.5.2015